Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Stoere designvloer met een levendige en warme touch
Arturo Mistral is een echte designvloer met een authentiek en duurzaam karakter. Op de foto: trendkleur Mixed Clay. (Beeld: Philipp Dimitri)

Stoere designvloer met een levendige en warme touch

Bent u op zoek naar de unieke en krachtige uitstraling van een betonvloer, in combinatie met het warme effect van een polyurethaan (PU) gietvloer? Kies dan voor Arturo Mistral! Deze nieuwe PU designvloer uit de collectie van Arturo voegt een bijzondere en authentieke look & feel toe aan elke ruimte. Van woning tot winkel of kantoorgebouw.

Arturo Mistral is het resultaat van een groeiende marktwens. “Met name veel architecten en eindgebruikers hadden behoefte aan een robuuste minerale gietvloer die er niet alleen stoer uitziet, maar ook levendig en warm is”, vertelt Daphne de Vos, Marketing Specialist Arturo bij UZIN UTZ Nederland. “Onze R&D-afdeling is hier samen met Product Management mee aan de slag gegaan en heeft een nieuwe PU gietvloer ontwikkeld, die ons bestaande assortiment goed aanvult. Arturo Mistral is een echte designvloer met een authentiek en duurzaam karakter. De karakteristieke minerale uitstraling is bereikt door een fossiele grondstof te vervangen door een gerecycled en biologisch materiaal. Het resultaat is een heel natuurlijk uiterlijk met een bijzondere robuuste touch.”

De Vos omschrijft deze touch als een betonlook, waarin twee kleuren bij elkaar komen en voor een unieke tekening zorgen. “In nauwe samenwerking met onze designer Thea Kruders hebben wij twaalf natuurlijke kleuren uit onze Color Collection 3.0 geselecteerd, die de identiteit van de biologische grondstof eer aandoen en op natuurlijke wijze licht en lucht aan de ruimte toevoegen.” Als voorbeeld noemt ze de trendkleuren Calm Breeze, Mixed Clay en Frozen Cosmos.

De karakteristieke minerale uitstraling is bereikt door een fossiele grondstof te vervangen door een gerecycled en biologisch materiaal. Op de foto: trendkleur Mild Shades.

Geschikt voor de residentiële en projectenmarkt

Arturo Mistral is met name geschikt voor licht tot middelzwaar gebruik. Hieronder vallen niet alleen woningen en kantoren, maar bijvoorbeeld ook winkels, horeca, gezondheidscentra en scholen, vertelt De Vos. “De PU gietvloer maakt onderdeel uit van een compleet systeem, inclusief Arturo EP6600 Primer, Arturo PU6000 Schraplaag/Scheuroverbruggend membraan en Arturo PU7310 Toplak en is daardoor ook bij uitstek geschikt voor projecten. Sterker nog: het is één van de sterkste systemen die wij op dit moment in ons assortiment hebben! Niet voor niets verwijzen wij met de naam naar de bekende ‘meesterlijke’ en impactvolle mistralwind in Oost-Frankrijk.”

Arturo Mistral is naadloos, vloeistofdicht, in hoge mate UV-stabiel, emissiearm, oplosmiddelvrij en eenvoudig en licht te verwerken. Ook in combinatie met vloerverwarming. “Het complete vloersysteem kan in slechts vier dagen worden aangebracht”, aldus De Vos. “Na doorharding zijn gebruikers verzekerd van een hoog loopcomfort. De vloer is bovendien blijvend elastisch en dus geluiddempend, wat hem perfect geschikt maakt voor gebouwen met meerdere gebruikers.” 

Grote belangstelling

Bij Arturo staat gezond en veilig werken hoog in het vaandel. Arturo Mistral is daarom emissiearm en heeft hiervoor al de strenge AgBB- en BREEAM-certificering behaald. Het nieuwe vloersysteem is eind maart officieel in de markt geïntroduceerd en kan al op grote belangstelling rekenen. Zowel van architecten, eindgebruikers als verwerkers, die het product graag willen zien én voelen. “Om deze reden hebben we ook een stalenset ontwikkeld voor showrooms”, vertelt De Vos. “En ook kleinere stalen zijn op aanvraag leverbaar.” Arturo Mistral is inmiddels toegepast in meerdere woningen, showrooms en kantoren, vertelt ze. “We verwachten dat andere toepassingen snel zullen volgen.”

Arturo is net als Uzin, Wolff, Pallmann en Codex een merk van UZIN UTZ Nederland en creëert vloeren die perfect aansluiten op de klantwensen én ruimtebehoeften. Zowel functioneel als esthetisch.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details