Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Tweede leven voor oude vloeren en restafval bij Forbo Flooring

Tweede leven voor oude vloeren en restafval bij Forbo Flooring

Forbo Flooring is gestart met het hergebruik van oude linoleumvloeren voor de productie van de nieuwste Marmoleum Cocoa-collectie. Voor de productie van de klimaatvriendelijke vloer hergebruikt de vloerenproducent ook cacaoschillen van Zaanse cacaobedrijven. Met de productie van de nieuwe vloer gaat de vloerenspecialist verder dan de reductie van de eigen CO2-voetafdruk. De Marmoleum Cocoa-vloer is nu klimaatpositief. Forbo Flooring haalt met de collectie meer broeikasgassen uit de lucht dan dat het erin stopt.

Klimaatvriendelijk

Naast oude vloeren bevat Marmoleum Cocoa ook snijrestanten van nieuw gelegde vloeren. 
In totaal bestaat de collectie voor ruim dertig procent uit hernieuwbare grondstoffen zoals cacao-schillen en voor 43 procent uit gerecyclede materialen. Linoleumvloeren bestaan van oorsprong al voor 97 procent uit natuurlijke materialen zoals lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen en gaan daardoor decennialang mee.

Samen meer mogelijk 

Er is volgens Tobias van Sabben – Global Sustainability Program Manager van Forbo Flooring – nog steeds veel meer mogelijk zolang je samen aan oplossingen werkt: “Circulariteit vraagt om samenwerking. Van architect, klant tot vloerenbedrijf en fabrikant: iedereen kan bijdragen. We hopen met deze collectie andere spelers in de bouwketen te inspireren om samen op allerlei manieren werk te maken van circulariteit.”

Hergebruik & esthetiek

De nieuwe Marmoleum Cocoa-collectie laat zien dat klimaatvriendelijke vloeren een wereld aan nieuwe designmogelijkheden openen. Deze collectie combineert de esthetiek van cacaoschillen met rustige minerale tinten. De zes nieuwe warme en natuurlijke kleuren passen in vrijwel iedere omgeving of interieur en sluiten mooi aan op natuurlijke bouwmaterialen. Daarnaast zijn ze goed te combineren met andere Marmoleumcollecties zoals Walton, Linear en Marbled. 

Meer informatie over de collectie is hier te vinden: https://www.forbo.com/flooring/nl-nl/producten/marmoleum/marmoleum-cocoa/pnmyeo

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details