Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Uitdagingen klimaatverandering rode draad Brick Award 2022
De nieuwbouw eengezinswoning in Amsterdam aan het Koopvaardersplantsoen van Bureau SLA is genomineerd voor de Brick Award 2022, foto Thijs Wolzak.

Uitdagingen klimaatverandering rode draad Brick Award 2022

Elke twee jaar eert de Brick Award wereldwijd projecten die indruk maken met een innovatief ontwerp en architectonisch concept met gebruik van bakstenen. Antwoorden bieden op de uitdagingen van klimaatverandering klinkt dit jaar door in vele van de bijna 800 inzendingen. Wienerberger reikt deze internationale prijs voor keramische architectuurprojecten op 9 juni voor de tiende keer uit. Opnieuw is werk van Nederlandse architecten genomineerd. Op 10 juni staat tijdens het online architectuursymposium de vraag centraal hoe architecten in de huidige tijd impact kunnen maken met hun ontwerpen en materiaalkeuzes.

Vijf Nederlandse projecten genomineerd

In de categorie Living Together zijn drie Nederlandse projecten genomineerd: Merckt in Groningen van Powerhouse Company, het gerenoveerde PTT gebouw aan de Binnenrotte in Rotterdam van Orange Architects en de Television Picture Tube Factory in Eindhoven door Hilberink Architecten. In de categorie Feeling at home ook een project van eigen bodem: de nieuwbouw eengezinswoning in Amsterdam aan het Koopvaardersplantsoen van Bureau SLA. De vijfde nominatie, in de Brick Award categorie Building outside the box, is het Park Paviljoen van Nationaal Park De Hoge Veluwe door Monadnock en De Zwarte Hond.

Brick Award 2022 nominatie voor het gerenoveerde PTT gebouw aan de Binnenrotte in Rotterdam van Orange Architects, foto Frank Hanswinkel.

Online architectuur symposium 10 juni

Natuur en cultuur verbinden door architectuur te ontwerpen die een ecologisch duurzame toekomst mogelijk maakt. De sprekers van het architectuur symposium uit Duitsland, Oostenrijk, Canada en China delen hun inzichten daarover in de discussie hoe architecten een substantiële bijdrage kunnen leveren aan de gebouwde omgeving. Interessant voor architecten, van 10:30 tot 13:30 uur. Aanmelden voor online deelname: Architecture Symposium (brickaward.com)

Brick Award 2022 nominatie voor het Park Paviljoen van Nationaal Park De Hoge Veluwe door Monadnock en De Zwarte Hond, foto Stijn Bollaert.

Brick22 

Uit de bijna 800 projecten afkomstig uit ruim 50 landen zijn 50 inzendingen vooraf geselecteerd en genomineerd door een panel architectuurjournalisten, onder wie Ingrid van der Heijden van het Amsterdamse Civic.

Projecten voor de Brick Award 2022 worden door architecten, architectuurcritici en architectuurjournalisten ingediend. In totaal zijn er zes prijzen; naast de vijf categorieprijzen is er ook een overall prijs. Het totale prijzengeld bedraagt bijna 30.000 euro. Een onafhankelijke internationale jury kiest de winnaars. Het overzicht van de 50 genomineerden is tezamen met vijf essays van internationale auteurs straks te vinden in het boek Brick22.

Meer informatie over de Brick Award 2022: https://www.wienerberger.nl/inspiratie/brick-award.html 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details