Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Unieke gevel binnen handbereik 
Project in SAB-Pyramid Blind 39/250 met perforatie.

Unieke gevel binnen handbereik 

Metalen profielen nu blind gemonteerd mogelijk

Het leek onmogelijk: gevelprofielen van metaal, zonder zichtbare schroeven. “Toch zijn de techneuten binnen SAB erin geslaagd om de schroeven blind te bevestigen”, zegt Usen Koppes, Marketing Manager van SAB-profiel. Het resultaat van deze inspanningen, de SAB-Pyramid 39/250, was te zien op Architect@Work.

Nieuw design profiel SAB-Pyramid Blind 39/250, links uitgevoerd in geperforeerd Aluminium Gold Brushed en rechts uitgevoerd in staal in Colorcoat Prisma® in de kleur Ephyra.

“De SAB-Design profielen geven gevels een onderscheidend uiterlijk”, vervolgt Usen. Een veel gebruikte vorm voor de gevel zijn de puntprofielen uit de SAB-Pyramid lijn. Deze zijn standaard leverbaar in hoogtes van 19, 37 en 50 mm. De blind gemonteerde 39/250 uitvoering is de nieuwste uitbreiding van deze serie. “Dit profiel heeft een extra strak design, omdat zichtbare schroeven ontbreken. Bij panelen is het al veel gebruikelijker om te kiezen voor een blinde bevestiging. Zij worden vanwege hun esthetiek ook meer verkocht.” 

De nieuwe uitvoering is beschikbaar in staal en aluminium. Ook zijn er diverse perforatiemogelijkheden met dit profiel. “Zeker in de aluminium versie zijn veel variaties mogelijk. Hiermee kan de architect nieuwe effecten creëren.”

SAB-Pyramid Blind 39/250 gevelbekleding voor het hoofdkwartier van PackSys Global.

Weg met symmetrie, ruimte voor afwisseling

De tijd van saaie gevels ligt volgens Usen dus steeds meer achter ons. “Wij ontwikkelen producten die het mogelijk maken om een bijzondere en afwisselende gevel te ontwerpen. Met onze design profielen kun je iets unieks bedenken en maken.” 

Andere recent geïntroduceerde producten die hieraan bijdragen zijn SAB-Merlon in vier typen en SAB-Robusta in drie typen. “Deze profielen toonden we vorig jaar op Architect@Work. Vroeger hadden wij vooral symmetrische profielen in het assortiment. We merken echter dat architecten vaker kiezen voor variatie in de hoogte en breedte van profielen. Dit kunnen wij op maat verzorgen, maar met deze producten geven we nu een voorzetje.”
Het SAB-Robusta 43/440 A-B-C profiel combineert drie verschillende hoogten en breedten in één profiel. “Hiermee kun je creatief aan de slag! Dit profiel laat zich daarnaast, net zoals onze andere profielen, ook goed met andere typen combineren.” 

Designprofiel SAB-Robusta 43/440 in Colorcoat Prisma® in de kleur Kronos.

Dankzij de speciale zetbanken van het bedrijf kan SAB nog veel meer bijzondere SAB-Design profielen op maat realiseren, zoals een eigen ontwerp van een nokkenprofiel, een kanteelprofiel of een ander speciaal gezet profiel.

De meeste design profielen worden verticaal toegepast, maar een horizontale of zelfs diagonale toepassing in combinatie met de carrier sandwichpanelen is ook mogelijk. “Dit kan een bijzonder effect geven. Daarnaast zijn onze profielplaten leverbaar in een groot aantal hoogwaardige coatingsystemen en
vele kleuren.” 

Woningen in Zürich, voorzien van SAB-Pyramid Blind 39/250.

SAB-profiel is huisleverancier van Colorcoat®,  van moederbedrijf Tata Steel. Op Colorcoat Prisma® en Colorcoat HPS200 Ultra® geeft het bedrijf tot 40 jaar onderhoudsvrije Confidex® garantie. “De meeste SAB producten zijn standaard in meer dan 40 solid-uni kleuren, tien speciale metallic kleuren, vier matt kleuren en diverse Elements kleuren (waaronder Seren Gold, Seren Midas of Seren Copper) te leveren.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details