Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Van der Valk Schiphol straalt met nieuw lichtplan
De spots in het restaurant hebben kantel-, draai- en schuiffuncties.

Van der Valk Schiphol straalt met nieuw lichtplan

Industriële uitstraling en duurzaamheid centraal

Begin 2020 begon de nieuwbouw van Van der Valk Schiphol. 225 oude kamers werden gesloopt en vervangen door 270 nieuwe hotelkamers. Ook werd een unieke vergaderzaal gecreëerd. De ruimte van 1000 m² en 6 meter hoog houdt het midden tussen een typische vergaderzaal en een evenementenhal. Klemko Technology verzorgde het lichtplan voor de nieuwbouw, in samenwerking met de technische dienst van het hotel en de aannemer.

In de nieuwbouwruimte van het hotel is de Lumiko Compact-serie gebruikt.

Accountmanager Leo van Aken benadrukt: “Wij stellen altijd de ideeën en wensen van onze klanten centraal. Voor dit hotel waren een industriële uitstraling, eenvoud en duurzaamheid cruciale aspecten. Daar zijn we mee aan de slag gegaan.” Bij dit project zijn daarom alleen lichtbronnen en armaturen gebruikt die voldoen aan het minimum van 50.000 uur levensduur, met een minimale lichtopbrengst van 70%. Daarnaast zijn alle lichtbronnen in het hotel DALI-dimbaar.”

Alle onderdelen voor dit project werden plug-and-play geleverd, wat volgens Van Aken een supersnelle installatie mogelijk maakte en fouten tot een minimum beperkte. “Het project is inmiddels afgerond, inclusief de renovatie van de oude vergaderruimte. We zijn bijzonder trots op het eindresultaat, waarbij de industriële uitstraling, eenvoud en duurzaamheid die met de klant waren afgesproken, zijn gerealiseerd. De ruimtes zijn al in gebruik en het hotel is zeer tevreden met de nieuwe verlichtingsinstallatie.”

In het restaurant installeerde Klemko golvende ledstrips in de koven.

Een uniforme uitstraling door dezelfde lichtbronnen

Op verzoek van de opdrachtgever maakte Klemko zoveel mogelijk gebruik van dezelfde lichtbronnen, om uniformiteit in de uitstraling te bereiken. In de nieuwbouwruimte van het hotel is de Lumiko Compact-serie gebruikt. 

“Deze serie is al meer dan tien jaar op de markt en staat bekend om het gescheiden systeem van driver en LED-armatuur, dat een levensduur van 50.000 uur garandeert. De modellen en afmetingen zijn door de jaren heen hetzelfde gebleven, om uitbreiding en vervanging van bestaande installaties zo eenvoudig mogelijk te maken.” 

De verlichting in de gangen brandt standaard op 40%, om energie te besparen. Als de bewegingssensor gasten detecteert gaan de lampen volledig schijnen in de looprichting. In de hotelkamers, gangen en het restaurant zijn kleine spots van 2, 3 en 7 watt gebruikt, terwijl voor de vergaderzaal vanwege de hoogte werd gekozen voor dubbele lichtbronnen van 17 watt. De zwarte kleur van de armaturen versterkt de industriële look. 

In de hotelkamers, gangen en het restaurant zijn kleine spots van 2, 3 en 7 watt gebruikt.

In het restaurant installeerde Klemko golvende ledstrips in de koven. Van Aken: “De lichtbalken creëren een schitterende, dimbare sfeerverlichting die als een zacht briesje over de plafonds strijkt. Met hun golvende beweging voegen de ledstrips niet alleen stijl, maar ook elegantie toe aan de omgeving.” 

In het restaurant worden ook trackspots gebruikt, voorzien van een 3-fase Eurorail adapter. Daardoor is een naadloze integratie in zowel de nieuwe als bestaande Eurorail mogelijk. “Met hun kantel-, draai- en schuiffuncties zijn deze spots een ideaal hulpmiddel voor het creëren van flexibele en dynamische verlichtingsoplossingen. Zo wordt aanlichten een koud kunstje!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details