Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Veel mogelijk met SketchUp abonnement
Sketchup doorsnede.

Veel mogelijk met SketchUp abonnement

Design8 is met trots de officiële distributeur van SketchUp voor de Benelux. Voor dit 3D ontwerppakket biedt het Tielse bedrijf de verkoop en ondersteuning aan, maar ook een uitgebreide selectie van betaalbare en eenvoudig te gebruiken plug-ins om extra functionaliteit aan de software toe te voegen. Zoals fotorealistische rendersoftware, waarmee de presentatie van 3D ontwerpen naar een hoger niveau getild wordt. SketchUp is nu alleen nog maar op abonnementsbasis aan te schaffen, maar dit heeft volgens Design8 veel voordelen.

Marketing en Communicatie Manager Robert van Dee vertelt: “Al in 2020 begon de omschakeling naar de nieuwe abonnementsvorm. Sinds november van dat jaar worden geen SketchUp licenties meer verkocht. Het abonnement, dat per jaar afgesloten wordt, biedt veel meer mogelijkheden op een ‘pay when you use’ basis. Net als bij on demand services als Netflix en Spotify betaal je zolang je de software wilt gebruiken. Bij een abonnement krijgt de gebruiker diverse extra opties, zoals Trimble Connect, PreDesign en viewers voor VR (Virtual Reality) en Augmented Reality. Dit heeft echt een toegevoegde waarde.”

Sketchup visualiseert een ontwerp.

Snel ontwerpbeslissingen nemen

Jack de Moel, Training and Support bij Design8: “Een SketchUp abonnement biedt zoals gezegd diverse extra functionaliteiten. Van 3D modelleersoftware en 2D documentatietools tot online samenwerking in de cloud en klimaatinzichten met PreDesign.” 

De Moel wijdt uit over PreDesign, een online onderzoekstool is voor het eerste ontwerpstadium. “Binnen PreDesign kun je snel de geografische locatie van je ontwerp bepalen. Aan de hand van de positie van het pand geeft PreDesign inzicht in klimaatdata, bijvoorbeeld de richting van wind en zon. Dat is handig om de plaats van glaspartijen te bepalen en zo te beslissen welke klimaat- en zonweringssystemen nodig zijn om de energiekosten te minimaliseren. Energiebesparing en duurzaamheid worden steeds belangrijker, ook met het oog op regelgeving vanuit de gemeente en overheid. Een ontwerp kan op basis van de klimaatgegevens gegenereerd in PreDesign verder in SketchUp Pro uitgewerkt worden”, legt De Moel uit.

“Een ander groot voordeel van SketchUp op abonnementsbasis is Trimble Connect Business, dat inbegrepen is bij een SketchUp Pro of Studio abonnement. Via dit samenwerkingsplatform werken opdrachtgevers, ontwerpers, uitvoerders en andere belanghebbenden samen aan BIM-projecten. Trimble Connect zit geïntegreerd in vele Trimble producten, maar werkt ook met bestanden van externe partijen. Hierdoor is het mogelijk om met zowel de constructeur, calculator, installateur als de MEP-ingenieur aan hetzelfde project te werken. Het is niet meer nodig om eindeloos versies heen en weer te mailen. Eén model is leidend. Bouwfouten worden hierdoor aanzienlijk teruggedrongen. Dit bespaart weer tijd en geld en levert een tevreden klant op.”

Extra opties zijn viewers voor VR (Virtual Reality) en Augmented Reality.

Lokale ondersteuning

Van Dee benadrukt dat het belangrijk is om over te stappen naar Sketch-Up op abonnementsbasis en raadt dit iedereen aan dit vooral bij de lokale verkoper in de Benelux te doen. “Je kunt natuurlijk blijven zitten op de Classic licentievorm, maar je mist dan een hoop nieuwe ontwikkelingen. Alle nieuwe versies zijn alleen nog beschikbaar voor gebruikers met een geldig abonnement. Met het oog op hybride werken is het ook gewoon ontzettend handig dat SketchUp niet meer aan een apparaat, maar aan een mailadres gekoppeld is. Zo heb je dus altijd en overal toegang.”

Als distributeur ondersteunt Design8 BV SketchUp van A tot Z. “Omdat we ons in dezelfde tijdzone bevinden en dezelfde taal spreken kunnen wij de gebruikers makkelijk en direct helpen. Wij bieden service, contact en ondersteuning, zonder dat je in een Engelstalig ticketsysteem terecht komt en je moet wachten tot de support in een andere tijdzone actief is. Dat scheelt een hoop tijd”, sluit hij af.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details