Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Voor ieder project een passende raamafstandsbediening
MAX spindelopener voor dakramen. Project: Liesbeth’s Grandcafé in Horst.

Voor ieder project een passende raamafstandsbediening

Wie kent ze niet, de handbedieningen waarmee de hoge geplaatste uitzetramen in een schoolklas, sporthal, kantoor- of woongebouw worden bediend? Of de schakelaar/afstandsbediening die zorgt dat ergens hoog boven ons hoofd ramen elektrisch worden geopend, om een natuurlijke ventilatiestroom te realiseren? We staan er niet vaak bij stil, maar dat er een gespecialiseerde industrie achter deze raamafstandsbedieningen zit, moge duidelijk zijn.

Teleflex BV, onderdeel van Railtechniek van Herwijnen Groep, adviseert, levert en monteert sinds 1950 een uitgebreid assortiment mechanische en elektrische raamafstandsbedieningen voor uitzetramen, kantel- en draairamen, dakramen en koepels. Van (dubbele) kettingopeners en lineaire openers tot en met rackopeners. “In 2008 hebben wij bovendien de activiteiten van Amerflex BV overgenomen, waardoor ons assortiment is uitgebreid met mechanische en elektrische raamafstandsbedieningen, monorailsystemen en schuifdeurbeslag”, vertelt Jesse Verheem, Marketing & Sales bij Teleflex. “Hierdoor kunnen we voor iedere situatie de perfecte oplossing bieden.”

De raamafstandsbedieningen vinden gretig aftrek in de woning- en utiliteitsbouw. “Wij leveren voornamelijk aan de ijzenwarenvakhandel en aannemerspartijen”, vertelt Verheem. “Indien gewenst zijn we vanaf de adviesfase bij projecten betrokken. Op basis van het type raam, de afmetingen, het gewicht en de gebruikerswensen selecteren we de best passende producten voor ieder project, uiteraard rekening houdend met de geldende eisen én de uitstraling van het gebouw. Ook nemen we graag de montage van de systemen voor onze rekening, waarbij klanten verzekerd zijn van 2 jaar gratis service en onderhoud.”

C240 elektrische raambediening. Toepassing: uitzetramen in een appartement.

Populair op dit moment is de C20 elektrische kettingopener, die niet alleen opvalt door de scherpe prijsstelling, maar ook door de zeer compacte maatvoering. De kettingopener is verkrijgbaar in zwart, wit en grijs en tevens beschikbaar in een tandemuitvoering.

“Ook populair is de ACK4 elektrische kettingopener, waarmee de ramen op diverse standen geopend kunnen worden: van 10 tot 40 cm en in etappes van 5 cm. De kleinste elektrische kettingopener in ons assortiment is de Nano, die hoge belastingen (400N) combineert met een geluidloze bediening.”

Naar wens kunnen diverse sensoren aan de raamafstandsbedieningen worden gekoppeld, zoals een regen- en windsensor. Bovendien is op korte termijn bediening via de smartphone of tablet mogelijk. Daarnaast komt Teleflex binnenkort met een Nederlandstalige productcatalogus waarin naast de eigen merkproducten ook producten van toeleveranciers overzichtelijk staan weergegeven.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details