Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Voorkom schade aan uw deuren door tocht of (harde) wind!

Voorkom schade aan uw deuren door tocht of (harde) wind!

Zonde en onnodig, meent Harry Werkman, commercieel directeur bij DICTATOR Productie BV. “Door van meet af aan een deurbegrenzer op de deur (of het raam) te monteren, kunnen dergelijke problemen eenvoudig worden voorkomen.”

DICTATOR Productie BV is gespecialiseerd in het geruisloos openen, vastzetten, sluiten en opvangen van deuren en poorten. Met de DICTATOR deuropeningsbegrenzer biedt het bedrijf een esthetisch fraai alternatief voor een stormketting. De deuropeningsbegrenzer is ideaal geschikt als bescherming voor deuren die te snel openen door wind, tocht of simpelweg uit iemands handen zwaaien. 

“De begrenzer beperkt de openingssnelheid en openingshoek van de deur. Hierdoor ontstaat een gecontroleerde opening en worden schades aan beslag of wand voorkomen. Bijkomend voordeel is dat de deur met
minimale krachtsinspanning geopend kan worden. Bij normale openingssnelheid merkt u bijna niet dat er een begrenzer is toegepast!”

ZE Design Line deurvastzetter.

Om de deuropeningsbegrenzer op de juiste manier en in de juiste positie te kunnen monteren, biedt DICTATOR Productie BV diverse montagesets aan. Denk daarbij aan speciale sets/bevestigingsconsoles voor kunststof en aluminium deuren, maar ook aan een combinatie van deuropeningsbegrenzer en deurdranger.

Innovatief in het productgamma is bovendien de nieuwe set, voor de montage van DICTATOR type 1600 deuropvangers op kunststof en volglazen deuren, aldus Werkman. 

“Deze montageset bevat zowel montageplaten voor de deuropvangers zelf als voor de opvanghaak, die eenvoudig door middel van een speciale, dubbelzijdige en vooraf bevestigde tape op de deur of het glazen bovenlicht kunnen worden bevestigd. De afgelopen maanden hebben we de kleefkracht van de tape uitvoerig getest, in diverse toepassingen. Hieruit kwam naar voren dat ook na 500.000 bewegingen een stevige fixatie werd geborgd.” 

Werkman testte de tape zelfs in combinatie met de lichtmetalen ZE Design Line deurvastzetters, met een slag van 80 tot 22 mm, waarbij hij bovenop het product is gaan staan. “Ook hierbij kwam de deurvastzetter niet van zijn plek. Bovendien is de tape uitstekend bestand tegen zonkracht (> 80°C).”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details