Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
180 m2 inspiratie voor unieke metalen gevels

180 m2 inspiratie voor unieke metalen gevels

Spannende productcombinaties voelen, zien en beleven

De keuze in metalen gevelsystemen is eindeloos. Naast materiaal, formaat en kleur zijn ook de profilering en coating van grote invloed op hoe gebruikers en passanten een gebouw beleven. Daarom is het belangrijk om bij het ontwerp van de gevel niet over één nacht ijs te gaan, maar je goed te laten informeren én inspireren. Dit kan bijvoorbeeld in het Experience Center van ArcelorMittal Construction in Tiel, waar compleet gemonteerde geveldelen, klein- en grootformaat samples, uiteenlopende materialen en een uitgebreid aanbod coatings, kleuren en afwerkingen de creativiteit van de architect maximaal stimuleren.

Verspreid over zo’n 180 m2 worden bezoekers geprikkeld door alles wat nu én in de toekomst mogelijk is.

Met haar Experience Center biedt specialist in metalen gevelbekledingsproducten ArcelorMittal Construction architecten en andere geïnteresseerden een uniek kijkje in haar keuken. “Ons Experience Center is geopend voor iedereen die op zoek is naar unieke architectonische gevels. Verspreid over zo’n 180 m2 worden bezoekers geprikkeld door alles wat nu én in de toekomst mogelijk is”, vertelt Levi Kleinjan, manager Special Façades bij ArcelorMittal Construction. “Zowel in materialen (voorgelakt staal, rvs, aluminium, weervast staal, …), profielen, kleuren als bevestigingen. Architecten vinden hier compleet gemonteerde geveldelen van vooraanstaande projecten, zoals het nieuwe Van der Valk Hotel Delft A4 in Den Hoorn en de nieuwbouw van Koninklijke Munt in Houten. Maar ook inspirerende projectfoto’s, inclusief details en bijzonderheden. Uniek is bovendien dat wij de materialen van bijvoorbeeld Trespa, Eurolacke en Alucobond tonen, zodat architecten spannende productcombinaties kunnen voelen, zien én beleven. Zo zorgen we voor een totaal gevelbeeld. Samen met de architect ontwikkelen wij graag nieuwe en verrassende gevels, die wij ook in eigen huis kunnen produceren. Hierbij gaan wij geen uitdaging uit de weg.”

In het Experience Center van ArcelorMittal Construction in Tiel wordt de creativiteit van de architect maximaal gestimuleerd.

Multifunctioneel Experience Center

“Het belangrijkste doel van het Experience Center is om architecten te informeren”, benadrukt Kleinjan. “Maar inmiddels zien we dat de ruimte ook voor andere doeleinden zeer interessant is. Zo worden hier regelmatig trainingen verzorgd voor (nieuwe) medewerkers, over bijvoorbeeld productie, veiligheid en montage. Ook is het Experience Center zeer interessant voor sollicitanten en relaties, die in één oogopslag kunnen zien wie wij zijn en wat voor mooie dingen wij (samen) kunnen maken. Sinds kort verzorgen we bovendien presentaties en trainingen voor studenten en architectenbureaus. Zij kunnen tevens een rondleiding krijgen door onze productieafdeling, waar ruim 40 medewerkers met behulp van 14 moderne machines de mooiste ontwerpen tot uitvoering brengen.”

Dromen komen tot leven

Per week lopen zo’n drie tot vier architecten bij ArcelorMittal Construction naar binnen, om de nieuwste ontwikkelingen te zien. “De meeste architecten komen echter op afspraak”, vertelt Kleinjan. “In dit geval zorgen wij dat de juiste productspecialist aan tafel zit. Op basis van de eerste schetsen of ideeën leggen we bovendien alvast wat materiaal- en kleursamples klaar. We beschikken over een comfortabele spreekruimte met een groot touchscreen, waarop aantekeningen direct gedeeld kunnen worden. Maar ook over een volledige whiteboardwand, waarop vernieuwende ideeën zichtbaar gemaakt kunnen worden. In combinatie met meer dan 500 productsamples, kleurenmonsters en details – van hoekoplossingen tot raamaansluitingen, lekdorpels en dakranden – kunnen we stap voor stap de gebouwgevel van ieders droom vormgeven.”

Van gemonteerde geveldelen tot klein- en grootformaat samples, uiteenlopende materialen en een uitgebreid aanbod coatings, kleuren en afwerkingen.

Bijna alle architecten verlaten de showroom met één of meerdere gevelsamples, inclusief kleurenmonsters. “Op basis hiervan kunnen zij niet alleen hun ontwerp verfijnen, maar ook hun opdrachtgever én Welstand meenemen in de plannen”, aldus Kleinjan. “Dankzij onze in-house productie kunnen we nieuwe ideeën alvast vormgeven in een fysiek teststuk, op basis waarvan de beste keuzes gemaakt kunnen worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details