Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Architectonische geventileerde gevels
Gevelbedekking school Rotterdam.(Beeld: Fotografie Esnacom B.V. )

Architectonische geventileerde gevels

Eurofast biedt een breed assortiment bevestigingsmiddelen aan voor het mechanisch bevestigen van een plat dak en van een dak- en wandsysteem, voor zowel industriële als commerciële gebouwen. Daarnaast biedt het bedrijf optimale begeleiding, van advies tot op de bouwplaats.

Eurofast bestond op 1 april 45 jaar en is in de laatste jaren sterk gegroeid. Frank van Kalkeren: “Inmiddels hebben we in totaal ruim 150 man in dienst. In de laatste drie jaar zijn onze afdelingen logistiek en assemblage flink uitgebreid. Ons 45-jarig jubileum hebben we intern gevierd. Ons personeel heeft namelijk echt alles uit de kast gehaald door de grote drukte om onze klanten te kunnen bedienen. Daarom vonden we dat zij de aandacht verdienden.”

Eurofast service op de bouwplaats, uitleg montage Rogger RSD-systeem. (Beeld: Fotografie Eurofast )

“Onze trouwe klantengroep kiest voor ons omdat we de juiste materialen op voorraad hebben, maar ook omdat we meedenken. We ondersteunen hen in adviezen, daarin zit onze meerwaarde.” De oorsprong van het bedrijf uit Deurne ligt bij de bevestigingsmaterialen voor het platte dak. “We zijn een full service technisch bureau. Wanneer een dakbedekkingsconstructie  bevestigd moet worden rijst de vraag, ‘hoe gaan we dit het beste vastmaken?’ Wij komen dan ter plaatse en overleggen met de klant wat de beste mechanische bevestigingsoplossing is. Als extra service maken wij hier ook de windlastberekening bij.” 

Eurofast gaat nog verder, tijdens het opstarten van het werk geeft het bedrijf ook instructies over de beste manier van bevestigen van de dakbedekking en isolatie  op de bouwplaats.

“Een jaar of tien geleden zijn we begonnen met bevestigingsmiddelen voor dak- en wandtoepassingen. In 2019 namen wij een Poolse leverancier over en daardoor kunnen wij nu een volledig metalen cladding programma leveren. Een aantal jaar geleden vulden we onze expertise nog verder aan door een agentschap te verkrijgen van het Zwitsers Rogger® RSD-systeem.” 

Dit systeem maakt het mogelijk om geventileerde gevels te maken. Koudebruggen worden grotendeels geëlimineerd door het kernpunt van het systeem; de afstandsschroef met de glasvezelversterkte mantel en de daar bij behorende plug. Daarnaast is de isolatie altijd overal aangesloten zonder thermische onderbrekingen. “Traditioneel wordt eerst een houten of metalen achterconstructie  gemonteerd, met hierop de zichtbare gevelbekleding. Daardoor is de isolatie plaatselijk onderbroken en treden er dus koudebruggen op. Vier jaar geleden begonnen we met de eerste adviezen en nu zijn de eerste projecten met dit systeem helemaal af. Met het Rogger® RSD-systeem zijn architectonische geventileerde gevels mogelijk.” 

Ook voor dit product geldt, Eurofast zorg voor intensieve begeleiding. “We zorgen voor de juiste materialen, berekeningen en werkbegeleiding.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details