Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Architectuur vol licht
Een heldere, minimalistische vormentaal is onmisbaar in onze moderne architectuur.

Architectuur vol licht

Minimalistisch schuifraamsysteem met Structural Glazing-effect

Solarlux is al 40 jaar gespecialiseerd in flexibele glazen geveloplossingen die royale openingen, maximale daglichttoetreding en een vloeiende overgang tussen binnen en buiten garanderen. Wat in 1983 ontstond op een bierviltje, is vier decennia later uitgegroeid tot dé referentie in de markt. De glazen vouw- en schuifwanden, serres, tuinkamers en balkonbeglazingen worden continu doorontwikkeld met oog voor technische details, design én transparantie. 

Verzonken kozijn, maximaal glasvlak.

De nieuwe cero IV is hier een excellent voorbeeld van. Met een minimaal aanzicht van 6 en 15 mm zet cero IV een nieuwe standaard in geveldesign.

“Glas heeft een enorme opkomst gemaakt in onze gebouwen”, weet Alec de Mönnink, Sales Engineer Projecten bij Solarlux. “Als bedrijf hebben wij deze ontwikkeling omarmd én geperfectioneerd. Wij verkopen al 40 jaar licht, zicht en comfort. Dit wordt bijvoorbeeld zichtbaar met cero. Dit schuifsysteem met uiterst slanke aanzichtbreedtes staat al jaren garant voor 98% glasoppervlak én transparantie en is recent verder geïnnoveerd, voor architectuur vol licht.”

Optimale thermische isolatie dankzij kunststof profielen.

Transparantie in optima forma

Met het nieuwe cero IV schuifsysteem introduceert Solarlux opnieuw een baanbrekend design in de markt van schuifsystemen. “Dankzij een verdere reductie van het verticale stolpprofielaanzicht profiteren architecten én bewoners van een Structural Glazing-effect”, aldus De Mönnink. “De stolp is vrijwel onzichtbaar. Bovendien wordt de maximale glastransparantie nog verder vergroot. Het vleugelaanzicht is teruggebracht van 34 mm naar slechts 15 mm (horizontaal) en 6 mm (verticaal) aluminium, waardoor je nóg meer glasoppervlak creëert. En dit geschiedt zónder in te boeten aan isolatiewaarden en wind- en waterdichtheid. Ook essentiële eigenschappen zoals een beluchtingsgleuf tegen condensvorming in het isolatieglas zijn behouden.”

Verzonken kozijn, maximaal glasoppervlak

Naar wens kan het kozijnkader van cero IV volledig in het plafond worden weggewerkt. “Hierdoor ontstaat een nog minimalistischer beeld, omdat slechts 15 mm vleugelkader in het zicht blijft”, aldus De Mönnink. “Hiermee sluiten wij perfect aan bij de wens van veel architecten, die de illusie van 100% glasoppervlak ambiëren. Tijdens ARCHITECT@WORK werd cero IV met open armen ontvangen en wij zien uit naar de eerste projecten.”

Op het Taets Art and Event Park in Amsterdam werd het cero IV schuifsysteem getoond in een demo-opstelling met twee vleugels, die eenvoudig voor elkaar weggeschoven kunnen worden. Maar ook andere opstellingen met meerdere vleugels zijn mogelijk, benadrukt De Mönnink. Daarmee bieden wij voor elk gebouwontwerp een passende minimalistische schuifoplossing.” 

cero IV is vanaf nu te bestellen. Begin 2024 worden de eerste systemen uitgeleverd.

Minimaal aanzicht, optimale thermische isolatie

Om een goede thermische isolatie bij een slank vleugelprofiel te garanderen, bestaat het cero IV systeem uit thermisch gescheiden aluminium koppelprofielen met glasvezelversterkte isolatoren. Hiermee kan een Uw-waarde >-0,8 worden bereikt, die geschikt is voor passief bouwen, aldus De Mönnink. “De vleugelkozijnen worden verticaal uitgevoerd met glas met overlap (Stufenglas). Vooral bij een systeem met meer dan één vleugel ontstaat zo de visuele indruk van een transparante glasgevel. Net als de bekende cero-systemen wordt voldaan aan de beglazingsrichtlijn voor isolatieglas (DIN 18545). Dankzij gecontroleerde ventilatie in de glassponningsruimte wordt condensvorming in de ruimte tussen het isolatieglas (blindslaan van de ruit) voorkomen. Dankzij een verbeterde constructie worden de vleugellasten via de in het vleugelkozijn ingebouwde loopwagens verticaal afgeleid naar het looprailprofiel van de vloerrail. Zo biedt cero IV alle functionele voordelen van cero, met één belangrijke extra: het aanzicht van een doorlopende en maximale glasgevel.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details