Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Dé flexibele verlichtingspartner voor installateurs en lichtplanners

Dé flexibele verlichtingspartner voor installateurs en lichtplanners

Eenvoudig en snel te installeren LED-verlichting met een hoge kwaliteit, een sterke product performance en een mooi design, tegen een competitieve prijs. Maar ook: een uitstekende service voor, tijdens én na de installatie. Sinds haar oprichting in 2009 hanteert Integratech een duidelijke visie. Met haar duurzame en energiezuinige oplossingen wil ze dé flexibele verlichtingspartner zijn én blijven voor installateurs en lichtplanners.

Less energy, more light. Geen holle woorden, maar de dagelijkse drijfveer van Integratech, dat met haar duurzame en energiezuinige oplossingen het leven van de installateur, de lichtplanner en hun eindklanten wil vergemakkelijken. In de afgelopen 12 jaar is Integratech uitgegroeid tot een prominente speler in functionele LED-verlichting voor werkomgevingen. 

“Van winkels, rust- en ziekenhuizen tot en met scholen, kantoren en de industrie: onze verlichtingsoplossingen excelleren in alle omgevingen waar 24/7 betrouwbaarheid, een hoge IP-waarde, een lage UGR en een zeer efficiënte Lumen/Watt-verhouding gewenst zijn”, zegt technical manager Eddy Delanoyer. “Wij leveren A-merk drivers en armaturen. Naar wens kunnen wij bovendien maatwerk voor ieder project verzorgen, inclusief bijbehorende (gratis) lichtstudies. Met meer dan 3.000 vierkante meter magazijnruimte garanderen wij snelle leveringen uit voorraad. Met de toekomstige verhuizing van een deel van onze productie naar Europa, kunnen we hier nog beter invulling aan geven.”

Een toevoeging waarvan Integratech veel verwacht, is de superslanke en moderne Linear-track.

Eenvoudig en snel te installeren

Zeker wanneer het aankomt op installatiegemak, maken kleine details het grote verschil, aldus Delanoyer. “De werkuren op de werf zijn de grootste kostenpost voor installateurs. Bovendien worden handjes steeds schaarser. Met onze eenvoudig en snel te installeren producten bieden wij voor beide uitdagingen een passende oplossing. In het ontwerp van al onze producten zoeken wij naar het optimum in kwaliteit én installatietijd. Zo kan de installateur onze armaturen gemakkelijk openen en aansluiten, waardoor montagetijd en -kosten worden bespaard. In het geval van lange lijnen kunnen wij de doorvoerbekabeling bovendien reeds integreren. En zo bieden we nog tal van slimme (maatwerk) oplossingen.”

Duurzaam wordt nog duurzamer

“We leggen onze lat steeds hoger, terwijl we de drempel voor de installateur steeds lager maken”, benadrukt Delanoyer. “Zo wordt duurzaam nog duurzamer. Dat zien we bijvoorbeeld terug bij ons vernieuwde gamma tracklights. Alle toestellen in deze reeks beschikken over een hoge CRI-waarde voor een natuurgetrouwe en comfortabele kleurweergave.” 

Een toevoeging waarvan Integratech veel verwacht, is de superslanke en moderne Linear-track. “Met verschillende beschikbare vermogens en lenzen kunnen deze tracklights vlot worden ingezet in winkels en showrooms van uiteenlopende oppervlaktes of plafondhoogtes. Doordat er geen ruimte zit tussen de 3-fase rail en de LED-module wordt een stijlvolle én volledig naadloze integratie bereikt. Bovendien kan de verlichting eenvoudig worden aangepast aan veranderende inrichtingswensen.”

De Linear-track matcht perfect met de volgende 3-fase rails.

Hoge Lumen/Watt-verhouding 

Een optimale warmteafvoer zorgt ervoor dat de LED’s en drivers niet te warm kunnen worden, waardoor een lange levensduur van de producten wordt geborgd. “Ook dat is duurzaamheid”, volgens Delanoyer, die tevens de energiezuinigheid van de Integratech LED’s aanhaalt. “In onze producten gebruiken wij zeer efficiënte LED’s met een hoge Lumen/Watt-verhouding. Hierdoor kan zoveel mogelijk licht worden geleverd, tegen het laagste energieverbruik. Verhoudingen van 200 Lumen/Watt en meer zijn bij Integratech geen uitzondering. Bovendien wordt de stabiliteit van de LED’s steeds beter. Ons assortiment bevat bijvoorbeeld diverse verlichtingsoplossingen voor sauna’s en andere ruimtes waar de temperaturen kunnen oplopen tot ruim 100°C.”
Een laatste innovatie in duurzaamheid betreft de verpakkingen. Integratech heeft als ambitie om alle plastic verpakkingen te weren. Daarom worden de meeste armaturen nu al verpakt in gerecycleerd karton.

Smart Lighting oplossingen

Integratech biedt diverse armaturen waarvan de lichtintensiteit en kleurtemperatuur flexibel aangepast kunnen worden. Naast Human Centric Lighting toepassingen in kantoren wordt deze oplossing steeds vaker gevraagd in gebouwen waar economische en energiezuinige verlichting gewenst is, aldus Delanoyer. “Tot slot zien we een licht stijgende vraag naar Smart Lighting oplossingen voor het intelligent aansturen en uitlezen van verlichting, waarover ons toegewijde en zeer ervaren team ook graag meedenkt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details