Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
De vele voordelen van centraal stofzuigen
Steeds meer architecten nemen dit systeem mee in hun plannen.

De vele voordelen van centraal stofzuigen

Een systeem met een unit waarin het vuil belandt op één centrale plek plus diverse stofcontacten waar de stofzuigerslang op wordt aangesloten. Eenvoudig, maar met vele voordelen.

Specialist op het gebied van centraal stofzuigen is Snoek centraal stofzuiger apparatuur. Een bedrijf dat 50 jaar geleden begon met de import van stofzuigsystemen uit Amerika. In de loop van de tijd besloot men deze systemen zelf te ontwikkelen. De volledige productie van zowel dit systeem als de diverse onderdelen gebeurt in de eigen fabriek. Op basis van de tekening van de woning of het pand biedt Snoek een plan plus offerte op maat aan.

Geen hinder van de gebruikelijke herrie, uitblaas van fijnstof en ook geen vieze luchtjes meer.

Centrale unit en aansluitpunten

“Veel particulieren kiezen ervoor om de centrale unit waar het vuil zich verzameld in de kelder, garage of op zolder te plaatsen”, zo start Rhemon Vos zijn uitleg. “In het huis of bedrijf worden naar wens van de klant vervolgens diverse aansluitpunten, de zogenaamde stofcontacten, aangebracht. Dat varieert van vier a vijf tot soms wel twintig punten. De slang is eenvoudig op de stofcontacten aan te sluiten. Via een speciaal aangelegd onzichtbaar buizensysteem verdwijnt alle stof en vuil in de zak die in de centrale unit verwerkt is. Bij een regulier huishouden hoeft deze slechts één a twee keer per jaar geleegd te worden. Bij een bedrijf zal dat iets vaker moeten gebeuren.”

Voordelen

Wie voor centraal stofzuigen kiest, zal al snel de vele voordelen ervaren. Geen gesleep meer met een apparaat of last van het snoer, maar ook geen hinder van de gebruikelijke herrie, uitblaas van fijnstof en ook geen vieze luchtjes meer. Kortom: schoner, efficiënter en vooral gezonder. Het gebruik van de stofzuigerslang is voldoende. “Het geluid blijft beperkt tot de ruimte waar de centrale unit staat opgeslagen”, aldus Rhemon. “Onderhoud is nauwelijks nodig. Behalve op plekken waar het systeem intensief gebruikt wordt, zoals hotels of ziekenhuizen kunnen wij indien gewenst één a twee keer per jaar langskomen. Het is aan te raden om de borstels met enige regelmaat te vervangen.”

Dit centrale stofzuigsysteem is eenvoudig mee te nemen bij de realisatie van nieuwbouwwoningen, maar is volgens Rhemon net zo makkelijk in een bestaand huis of pand te integreren. “Steeds meer architecten nemen dit systeem mee in hun plannen. Wij adviseren en produceren. De installateur zorgt vervolgens voor de plaatsing. Wij werken door heel Nederland, maar hebben in het recente verleden ook opdrachten gekregen vanuit België, Duitsland of andere landen in Europa. Centraal stofzuigen is nooit een hype geweest, maar steeds meer mensen ervaren de voordelen en willen niet meer zonder. We zien de laatste jaren een groei in de omzet.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details