Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘De zon laat zich niet sturen, maar wel managen’
De buitenjaloezieën maken een flexibele daglichtbenutting mogelijk.

‘De zon laat zich niet sturen, maar wel managen’

“Het belangrijkste doel van onze ontwikkelingen is om de effecten van zonne-energie op onze woon- en werkgebouwen optimaal te sturen én te benutten, met inachtneming van alle fysieke, planmatige en projectspecifieke factoren. Daarmee dragen wij bij aan de energie-efficiëntie van gebouwen, de waarde van onroerend goed én de levenskwaliteit van mensen.”

Warema is in 1955 opgericht in Duitsland. De bedrijfsnaam is een combinatie van de initialen van oprichters Karl-Friedrich Wagner en Hans Wilhelm Renkhoff, evenals de plaats waar het allemaal begon: Marktheidenfeld. Inmiddels staat dochter Angelique Renkhoff-Mücke aan het hoofd van het familiebedrijf, dat werkgelegenheid biedt aan meer dan 4.500 mensen in meer dan 50 landen wereldwijd. Warema Nederland is enkele jaren geleden ontstaan uit een overname van Delta Nederland BV. De ambitie van het bedrijf is niet alleen om hét suncenter te zijn voor Nederland, maar ook voor de Benelux. De nieuwe locatie in Weert is hiervoor een uitstekende uitvalsbasis.

Geniet zowel van daglicht als privacy met de Warema buitenjaloezieën.

Marktleider in binnen- en buitenzonwering

Sinds enkele jaren is Warema wereldwijd dé marktleider in binnen- en buitenzonwering”, aldus Rozema. “Ons assortiment is grofweg in te delen in twee categorieën: gevelzonwering (ZIP-screens, rolluiken, buitenjaloezieën en markisoletten) en outdoor living oplossingen (pergola’s, cassetteschermen, knikarmschermen, lamellendaken, zonwering voor serres en zonnezeilen). Bovendien hebben we een eigen besturingssysteem ontwikkeld, Warema Mobile System (WMS), dat de modernste technieken én een esthetisch design combineert in een hoogwaardige en draadloze besturing.”

Life Cycle Service

“Via een uitgebreid netwerk van dealers verkopen wij binnen- en buitenzonweringsproducten aan consumenten”, vertelt Rozema. “Daarnaast zijn wij sterk in de projectenmarkt. Zowel voor de woning- als utiliteitsbouw bieden wij tal van innovatieve en doeltreffende oplossingen. Ongeacht of het om kantoor-, zorg-, onderwijs-, hospitality- of overheidsgebouwen gaat. Onze opdrachtgevers betreffen zowel gevelbouwers, (ontwikkelende) aannemers als projectontwikkelaars, met wie we graag langdurige relaties aangaan. Vanaf de advies- en ontwerpfase tot en met 5, 10 of 15 jaar service en onderhoud. Met een mooi woord noemen wij dat Life Circle Service. Bovendien kunnen wij uitstekend voldoen aan de Social Return en/of milieuverplichtingen. Onderdeel van Warema is bijvoorbeeld een kunststof fabriek, waar plastic voorwerpen uit de zee gerecycled worden tot nieuwe kunststof onderdelen.”

Lamellendak Lamaxa biedt een optimale bescherming tegen weersinvloeden, dankzij kantel- en verschuifbare lamellen.

Gratis tools voor consumenten en professionals

Om zowel consumenten, projectontwikkelaars, architecten, gevelbouwers als (ontwikkelende) aannemers te ondersteunen in hun zonweringskeuze, biedt Warema diverse handige en gratis tools aan. Zo kunnen consumenten met de Warema Designer op www.warema.nl eenvoudig producten zoals het Terrea terrasscherm, Perea pergolascherm of Lamaxa lamellendak op maat configureren en live projecteren voor hun woning. “Ook bieden we een groot aantal berekenings- en ontwerptools voor de professionele markt”, aldus Rozema. “Inclusief bestektekeningen, technische specificaties en BIM-data. Binnenkort starten we bovendien met praktische seminars over zonwering, BENG en andere actualiteiten in ons vakgebied. Hiermee geven we nóg completer invulling aan onze beloften kwaliteit, professionaliteit en betrouwbaarheid.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details