Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Louvredaken bieden architecten maximale ontwerpvrijheid
Naast louvredaken met draaibare lamellen ontwerpt, produceert en monteert Livium ook systemen waarbij de lamellen volledig weggeschoven kunnen worden. Hierdoor ontstaat een volledig open dak.

Louvredaken bieden architecten maximale ontwerpvrijheid

Louvredaken zijn een hot item in de luxe woningbouw. En dat is niet verwonderlijk, gezien de hoogwaardige uitstraling én functionaliteit van de aluminium lamellendaken. “Louvredaken zijn mooie, open constructies die zorgen voor schaduw en zon wanneer bewoners dat wensen”, benadrukt Dolf van den Maagdenberg, directeur van Livium. “De louvres (lamellen) zijn 180 graden draaibaar. Hierdoor kan niet alleen de daglichttoetreding uitstekend worden gestuurd, maar wordt ook een optimale zonwering geborgd. Bij regen zorgen de gesloten louvres bovendien voor een waterdichte overkapping, zodat bewoners het hele jaar door van hun buitenruimte kunnen genieten.”

Architectuur is emotie en spelen met licht en ruimte, maar gaat zeker ook over materiaal en functie. Voor een optimaal ontwerp moeten al deze factoren perfect in balans zijn; zowel binnen als buiten. Livium ondersteunt architecten hierbij met een uitgebreide collectie louvredaken, louvrepanelen en shutters, die in de eigen fabriek in Hengelo worden ontworpen en geproduceerd. Exact op maat en passend bij moderne architectuurstijlen, maar ook feilloos te integreren in klassieke en nostalgische bouwstijlen. Bovendien beschikt Livium over een showroom in Hengelo, waar de diverse systemen bekeken kunnen worden en waar architecten en andere bouwprofessionals van harte welkom zijn voor een gesprek of demonstratie.

“Indien gewenst en in nauwe samenwerking ondersteunt Livium architecten bij het ontwerp van een overkapping, conform de stijl van het betreffende object”, aldus Van den Maagdenberg. “Onze montageteams maken het product op locatie op maat, zodat het altijd tot op de millimeter nauwkeurig past. Het gehele proces wordt van A tot Z door ons gecontroleerd, hetgeen de kwaliteit van het product én de service garandeert.”

Maximale ontwerpvrijheid

Livium is als enige leverancier in Nederland gespecialiseerd in de inbouw van louvredaken, benadrukt Van den Maagdenberg. “Dit biedt architecten een enorme vrijheid in het ontwerp en de toepassing van onze producten. Het enige dat wij nodig hebben, is een sparing in het dakvlak. Met onze lamellen kunnen overspanningen tot 4,5 meter gerealiseerd worden. Het aantal lamellen naast elkaar is onbeperkt uit te breiden. Lengtes tot 12 á 13 meter zijn geen enkel probleem. Bovendien zijn de aluminium louvres leverbaar in elke gewenste kleur en glansgraad.”

Esthetisch én energetisch alternatief voor lichtstraten

De Livium louvredaken worden met name toegepast bij overkappingen achter woningen, waar bewoners niet willen inboeten aan daglichttoetreding. “Onze louvredaken bieden hier een esthetisch én energetisch alternatief voor de bekende lichtstraten. Waar bij een lichtstraat in de steeds warmere zomers de zon letterlijk door het glas brandt en voor hoge temperaturen zorgt, is dit bij louvredaken niet aan de orde. Op het moment dat het buiten warm is en het louvredak wordt geopend, kan de warme lucht eenvoudig opstijgen. Hierdoor blijft het onder de veranda zelf heel aangenaam toeven. Door de lamellen in de juiste richting te draaien, wordt bovendien een optimale zonwering geborgd.”

Volledig open daken

Naast louvredaken met draaibare lamellen ontwerpt, produceert en monteert Livium ook systemen waarbij de lamellen volledig weggeschoven kunnen worden. Hierdoor ontstaat een volledig open dak, aldus Van den Maagdenberg. “Hierdoor wordt de overkapping in veel gemeenten niet meer tot de inhoud van de woning gerekend en kunnen de maximaal beschikbare kubieke meters van de woning elders worden benut.”

Naar wens kunnen de louvredaken worden aangestuurd door het domoticasysteem van de woning. Ook is uitbreiding met een regensensor mogelijk, waardoor de louvres bij regenval automatisch sluiten.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details