Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Meer automatisering in de nieuwe update van Archicad 24

Meer automatisering in de nieuwe update van Archicad 24

Deze richt zich op de huidige versie en ook dit keer speelde gebruikersfeedback een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling. De update bevat onder andere innovatie op het gebied van nóg betere samenwerking met constructeurs, meer mogelijkheden omtrent modelvergelijking en nieuwe features in de MEP Modeler. 

Geautomatiseerde samenwerking met constructeurs

De samenwerking tussen architect en constructeur hangt af van een goede uitwisseling van de modellen, zowel bij de import als bij de export, en dat in beide pakketten. De update voorziet hierin een aantal belangrijke aanvullingen die dit proces verder automatiseren, door bijvoorbeeld staalprofielen automatisch te kunnen opnemen in Archicad-modellen, en bij de export naar de constructeur te kunnen kiezen uit Translators met diverse samenwerkingsprotocollen. Zo wordt het project direct afgestemd op de gebruikte werkmethodiek van de constructeur en verloopt de samenwerking des te soepeler.

Openingen vergelijken

Ook op het gebied van modelvergelijking is de workflow in de nieuwe versie uitgebreid. Zo kan Model Compare openingen herkennen als entiteiten, waardoor verschillen in bijvoorbeeld openingsgrootten sneller worden opgespoord.  

Vrijer modelleren van MEP-systemen 

In de vorige release is de MEP Modeler volledig geïntegreerd met Archicad. In deze release is het gebruik van de MEP Modeler aanzienlijk verbeterd en is er de nodige marktconforme content beschikbaar gekomen, met bijvoorbeeld vooraf gedefinieerde voorkeursafmetingen. Daarnaast zijn de connecties tussen MEP-elementen geoptimaliseerd, en sneller en eenvoudiger in gebruik. Zelfs op verschillende verdiepingen. Tot slot zijn er nieuwe flexibele pijpen en kanalen ontwikkeld voor complexe situaties. Deze zijn online beschikbaar via BIMcomponents.

Overzichtelijk(er) issuemanagement

Issue tags zijn in de nieuwe versie uitgebreid met zelf te definiëren ‘Types’ voor bijvoorbeeld disciplines. Daarnaast worden alleen de gewijzigde eigenschappen van issues nog weergegeven in de historie. Overigens waren deze mogelijkheden al beschikbaar via de BIMcollab BCF Manager voor Archicad en BIMcollab Cloud.

Informatie uitwisselen met Unreal, Solibri en Revit 

Vanaf heden biedt Archicad een connectie met Datasmith Exporter, waarmee informatie zoals geometrie, materialen en licht naar Unreal kan worden geëxporteerd. De Solibri add-on ondersteunt nu ook BCF2.1 en is gekoppeld aan de issuemanager-functionaliteit van Archicad. De RFA en RVT geometrie-uitwisseling add-on, waarmee eenvoudig Revit-bestanden en -families uitgewisseld kunnen worden, is nu beschikbaar voor Archicad 24. Daarnaast zorgt GRAPHISOFT’s gratis plug-in voor Revit voor een soepele uitwisseling van IFC tussen Archicad en Revit. Deze is nu geüpgraded naar de nieuwste versie van Revit.

Kijk hier voor meer informatie over de update van Archicad 24.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details