Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Polyester dakgoten met geïntegreerd afschot
Afnemers kunnen profiteren van de voordelen van een geprefabriceerde, polyester dakgoot, die tevens aan alle functionele én esthetische wensen met betrekking tot het afschot voldoet.

Polyester dakgoten met geïntegreerd afschot

Met de huidige klimaatveranderingen en de daarmee gepaard gaande, steeds extremere regenval is het van groot belang om onze hemelwaterhuishouding in orde te maken. Een goed afschot in onze dakgoten is daarbij van groot belang, weet Marc Beers, directeur van Beers Bouwproducten BV. “Niet voor niets schrijft bijvoorbeeld de Technische ABC van Woningborg een afschot van minimaal 2 millimeter per meter voor.”

“Bij diverse dakgootsystemen, zoals zinken en getrokken aluminium dakgoten, kan dit afschot worden bereikt door de ophangbeugels waarin de goten komen te liggen op afschot te monteren”, aldus Beers. “Maar helaas komt dit de uitstraling van een gebouw niet ten goede. Zeker wanneer de afvoer aan het uiteinde van de goot is aangebracht, wordt de gevellijn door een ‘scheef hangende dakgoot’ flink verstoord. Als de afvoer in het midden van een goot moet komen, wordt het helemaal een lastig verhaal. Afschot zou hier namelijk betekenen dat er een knik moet komen in de goot en daar lenen de meeste materialen zich niet voor. Voor deze situaties heeft Beers Bouwproducten BV een gootsysteem ontwikkeld waarbij het afschot in de goot zelf geïntegreerd is. Hierdoor kunnen afnemers profiteren van de voordelen van een geprefabriceerde, polyester dakgoot, die tevens aan alle functionele én esthetische wensen met betrekking tot het afschot voldoet.”

Detail van een polyester dakgoot met geïntegreerd afschot.

Voor de productie van de dakgoten maakt Beers Bouwproducten BV gebruik van productiemallen, waarin eerst een kleurlaag (afwerklaag) wordt aangebracht en vervolgens het polyester wordt opgebouwd.

“Hierbij lamineren we PU op afschot tussen de buiten- en binnenlaag, waardoor een onzichtbare sandwichconstructie ontstaat”, aldus Beers. “In totaal zijn veertien standaard gootmodellen leverbaar, in diverse vormen en maatvoeringen. Op aanvraag kunnen bovendien mallen op maat worden gemaakt. Voor de afwerking hebben architecten en aannemerspartijen keuze uit nagenoeg alle RAL-kleuren.”

De polyester dakgoten van Beers Bouwproducten BV zijn inmiddels in diverse woningbouwprojecten toegepast. Op dit moment is de specialist uit Medemblik betrokken bij de renovatie van 100 woningen in ’s-Gravenzande.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details