Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Optimale daglichttoetreding, fijne zichtlijnen en sociale interactie 

Optimale daglichttoetreding, fijne zichtlijnen en sociale interactie 

Glazen binnenwanden als ruimteverdeler

Solarlux is al 40 jaar dé specialist in vouw- en schuifwanden, serres, tuinkamers en balkonbeglazingen die royale openingen, maximale daglichttoetreding en een vloeiende overgang tussen binnen en buiten garanderen. “Onze glazen vouw- en schuifwanden vieren niet alleen hoogtij in gevelopeningen maar komen ook inpandig uitstekend tot hun recht”, vertelt accountmanager André Jansen. “Zo maken zij flexibel ruimtegebruik in allerlei soorten gebouwen mogelijk, zonder in te boeten aan transparantie, ruimtelijk gevoel en licht. Doordat de glazen binnenwanden met een houten of aluminium profiel en in tal van oppervlaktebehandelingen geleverd kunnen worden, behouden architecten maximale designvrijheid.”

De glazen binnenwanden van Solarlux hebben recent een upgrade gehad en worden nu aangeboden onder de naam Flexa. De binnenwanden zijn bij uitstek geschikt voor het scheiden van grote ruimtes, zonder afbreuk te doen aan daglichttoetreding, fijne zichtlijnen en sociale interactie. “In de afgelopen jaren hebben we al heel veel binnenwanden toegepast”, vertelt Jansen. “Zowel in aluminium als in hout en bijvoorbeeld voor de ontwerpen van architect Herman Hertzberger, wiens omvangrijke oeuvre tal van schoolgebouwen en multifunctionele centra omvat. Maar onze binnenwanden zijn ook bij uitstek geschikt voor restaurants, hotels, kantoren, woningen, (woon-)zorggebouwen en openbare gebouwen… kortom: voor alle ruimtes waarin flexibel gebruik gewenst is.”

Hogeschool Leeuwarden: de ruimtes kunnen royaal geopend worden voor brede toegankelijkheid.
(Beeld: Thea van den Heuvel)

Onderscheidend aan de Flexa vouw- en schuifwanden zijn de uiterst slanke profielen, grote glasoppervlakken en eenvoudige bediening. Maar ook het uitgebreide aanbod afwerkingen. “Recent is ons assortiment aangepast met drie vernieuwde modellen – de SL 45 Flexa, de Ecoline Flexa en de 60 HSW Flexa – waardoor nog meer designmogelijkheden ontstaan.”

Uiterst smalle profielen

De SL 45 Flexa is een bovenhangend vouwwandsysteem met een hoge mate van flexibiliteit en een groot aantal openingsmogelijkheden. Barrièrevrije vloerrails garanderen daarnaast een barrièrevrije overgang van het ene naar het andere deel van de ruimte, aldus Jansen. “De SL 45 Flexa heeft een basis geluidswering tot 35 dB, afhankelijk van de glaskeuze en de kwaliteit van de bouwkundige aansluitingen. Voor situaties waarin meer geluidswering gewenst is, bieden wij bovendien de Ecoline Flexa. Dit systeem kan tot 45 dB geluidswering realiseren en is onderlopend, waardoor het gewicht van de vouwwanden op de onderrail steunt. Een strak en vlak design met 3S-Protection voorkomt vuilophoping in de vloerrails. Bovendien wordt struikelgevaar voorkomen.” Op dit moment is Ecoline Flexa één van de smalste profielsystemen in de markt. “Zet je twee vleugels tegen elkaar, dan heb je een aanzichtbreedte van slechts 99 mm.”

Flexibel en eenvoudig te bedienen

Voor wie liever gebruik maakt van losse panelen biedt Solarlux de 60 HSW Flexa horizontale schuifwand. “Doordat de panelen van deze bovenhangende schuifwand onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, ontstaat nog meer flexibiliteit”, vertelt Jansen. “Het systeem kan probleemloos paneelgewichten tot 150 kg dragen. De vleugels zoeken bovendien automatisch de juiste positie op, wat de bediening flink vereenvoudigt.” Alle vouwdelen kunnen bij het openen in een speciale parkeerunit worden geschoven. “Doordat deze parkeerunit uitstekend in de ruimte of uit het zicht in een kast kan worden ingepast, gaan functionaliteit en design perfect hand in hand.” 

Catharina Ziekenhuis Eindhoven: de panelen van de horizontale schuifwand verdwijnen in de onopvallende parkeernis. (Beeld: Emile Willems)

Hoge kwaliteit, weinig onderhoud

Met alle drie de systemen kunnen verrassende hoekoplossingen gemaakt worden. “Gekke gebouwvormen zijn dus geen enkel probleem”, besluit Jansen. “Zeer prettig voor gebruikers is bovendien dat de systemen onderhoudsarm zijn. Al het hang- en sluitwerk is gemaakt van hoogwaardig RVS en zowel tijdens als na de montage kunnen de systemen eenvoudig horizontaal en verticaal worden nagesteld, waardoor het nazetten van het gebouw geen problemen oplevert voor de bediening. Naar wens kan bovendien elektrisch schakelbaar diffuus glas ingezet worden om de gewenste privacy te garanderen. Daarmee wordt aan elke ruimtewens voldaan.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details