Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Ontdek de schoonheid en kracht van aluminium!
Een visuele highlight op dak en gevel is Dakschindel DS.19.

Ontdek de schoonheid en kracht van aluminium!

Uniek samenspel van dak en gevels

De aluminium daksystemen van PREFA staan garant voor de hoogste kwaliteit, stabiliteit en duurzaamheid. Maar ook voor onderscheidende architectuur, die naar wens naadloos overloopt in de gevel. In combinatie met een uitgebreid aanbod van vormen en kleuren kan nagenoeg elk ontwerp gerealiseerd worden.

“Onze aluminium daksystemen worden vervaardigd uit minimaal 86,6% gerecycleerd aluminium en beschermen uitstekend tegen weersinvloeden”, vertelt Tom Vanhandenhove, Area Sales Manager bij PREFA. “De systemen kunnen niet roesten, zijn nagenoeg onderhoudsvrij en hebben een zeer lange levensduur en kleurvastheid. Een licht gewicht van slechts 2,5 kilo per vierkante meter maakt bovendien lichte transporten mogelijk. Belangrijke voordelen in het kader van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, die we graag doortrekken naar onze gevels. Onder andere onze daklosanges, dakschindels en R.16 daksysteem maken dit op unieke wijze mogelijk en combineren een herkenbare look & feel met een moderne materialisering.”

Klassieke ruitvorm, modern accent

De PREFA daklosanges zijn verkrijgbaar in drie formaten: Daklosange Klein (305 x 175 mm), Daklosange 29×29 (290 x 290 mm) en Daklosange 44×44 (440 x 440 mm). “De daklosanges lenen zich zowel voor klassieke als moderne gebouwen en combineren een klassieke ruitvorm met een modern accent”, aldus Tom. “De geïntegreerde bevestigingsstroken maken bovendien een snelle en kostenefficiënte montage mogelijk.” 

De daklosanges zijn standaard leverbaar in een stucco oppervlak en in tien standaardkleuren. Van antraciet tot mosgroen, oxiderood en hazelnootbruin. Waar Daklosange 29×29 en Daklosange 44×44 perfect geschikt zijn voor daken en gevels, geeft Daklosange Klein juist een bijzonder accent aan bijvoorbeeld torentjes, overkappingen en schoorstenen. “Speciaal voor gevels bieden wij bovendien een Gevellosange 20×20 (200 x 200 mm) in dertien kleuren, die een bijzonder schubbeneffect aan de gevel geeft.”

Daklosange 44×44 combineert een klassieke ruitvorm met een modern accent.

Highlight op het dak

Een visuele highlight op dak en gevel zijn bovendien de PREFA dakschindels, die tevens in tien kleuren verkrijgbaar zijn. “De eigenschappen zijn vergelijkbaar met onze daklosanges, alleen verschilt de vorm”, aldus Tom. “De dakschindels hebben een mooie trapeziumvorm en zijn verkrijgbaar in twee modellen: de standaard PREFA Dakschindel (420 x 240 mm) en de Dakschindel DS.19 (480 × 262 mm), die wat meer profilering kent. Beide producten zijn zeer gemakkelijk te verwerken. Ook op ronde dakvormen zoals gebogen dakkapellen.”

Minimalistisch dakdesign

Wie op zoek is naar puur design in een langwerpig formaat, kan zijn hart ophalen met dakpan R.16. “Met deze innovatieve nieuwe dakpan introduceren wij een nieuw en minimalistisch dakdesign, in combinatie met een tijdloos en rechtlijnig vormenspel”, aldus Vanhandenhove. “Door het grote formaat van 700 x 420 mm zijn slechts 3,4 dakpannen per vierkante meter nodig. Hiermee wordt een buitengewoon esthetisch effect bereikt.” Ook Dakpan R.16 is standaard verkrijgbaar in tien kleuren en in een stucco oppervlak. Gladde oppervlakken zijn op verzoek leverbaar.

Alle daksystemen van PREFA kunnen naar wens voorzien worden van het PREFA solar-montagesysteem, zodat eigen energieopwekking op het dak mogelijk wordt. 

Marktleider in aluminium dak-, gevel- en totaalsystemen

PREFA ontwikkelt, produceert en distribueert al 77 jaar aluminium dak-, gevel- en totaal-systemen en heeft zich ontwikkeld tot marktleider in Europa. Met het complete productaanbod kan de buitenschil van een eengezinswoning, wooncomplex, kantoor of industriegebouw volledig op maat worden uitgevoerd. De diverse componenten, zoals het dak, de gevel, de afwatering en de accessoires zijn perfect op elkaar afgestemd. Zowel technisch als esthetisch, waardoor een harmonieus gebouwontwerp ontstaat.

Dat PREFA zich bewust is van haar duurzame verantwoordelijkheid, bewijzen haar producten én bedrijfsvoering. Zo wordt bijvoorbeeld gestreefd naar een hoog percentage recyclebare verpakkingen, zoals hout, karton of papier. “Sinds 2020 wordt 100% van onze productie ingevuld met duurzame energie zoals waterkracht, windenergie, zonne-energie en biomassa”, vertelt Tom. “Bovendien kunnen wij een uitstekende afvalbalans vermelden: 51% gaat naar recycling, 38% wordt materieel teruggewonnen, 5% wordt thermisch gebruikt en 6% wordt verwijderd in een afvalverwerkingsinstallatie. Zo keert maar liefst 89% van onze afgevoerde materialen terug in de circulaire productie.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details